Planuri de gazduire web

Shared hosting plans au fost cele mai optate planuri pentru un timp foarte lung, deoarece aceste planuri sunt rentabile. In aceste planuri, aproximativ 50-80 site-uri sunt incarcate pe acelasi sever sau fiecare site are acces deplin la resursele de pe server. Desi planurile comune sunt ieftine, acestea nu sunt fiabile. Deoarece, fiecare site gazduit pe server are acces deplin la resursele server-ului, traficul de mare volum la cateva dintre site-uri poate incetini intregul server, care, la randul sau, va afecta performanta altor site-uri. Pentru a depasi acest neajuns, companiile de gazduire web au venit cu VPS – planuri de gazduire web.

Cum alegi providerul de Hosting?

Cum alegi providerul de Hosting?

Cei mai importanti factori de luat in considerare cand ne alegem providerul pentru gazduire web: 1. Pretul este important in luarea unei decizii, insa nu ar trebui sa fie factorul decisiv. Cel mai ieftin nu inseamna si cel mai bun. Trebuie facuta o comparatie intre serviciile oferite de fiecare provider in parte si costurile aferente, in vederea alegerii unei solutii optime. 2. Review – cauta pe bloguri si forumuri, parerile si recomandarile altor utilizatori, cu privire la serviciile oferite de diferite companii de hosting. 3. Suportul tehnic este foarte important. Verifica reputatia lor, in ceea ce priveste suportul tehnic oferit clientilor si daca includ acest suport in pachetele de hosting. 4. Facilitati- ce anume te motiveaza sa alegi acel provider? Iti ofera domeniul site-ului gratuit sau iti ofera un discount? Afla ce ii face atractivi. 5. Hardware – ce echipamente folosesc pentru gazduirea site-urilor? Tehnologia pe care o folosesc iti influenteaza performanta site-ului. 6. Interfata utilizatorului folosita pentru crearea conturilor de mail sau FTP este friendly sau trebuie sa-i suni pentru fiecare pas in parte…?

Webhost-ul! Cat este de important?

In zilele noastre, serviciile de web hosting sunt peste tot si relativ ieftine, care reprezinta o piata adresata cumparatorului. Chiar daca aveti un buget limitat si cautati hosting ieftin, sa zicem undeva sub 15 RON / luna, ba chiar sub 10, exista mai multi furnizori care ofera astfel de servicii decat v-ati putea imagina. Totusi, este indicat sa fiti atent la furnizorul pe care-l alegeti. Ieftin nu garanteaza intotdeauna servicii de calitate. Eu cel putin, din experienta mea si a altora, asta am vazut, ieftin=calitate mult inferioara si suportul praf.